in

Italiaanse lobbyisten en lobbyisten

Nieuwe fout ontdekt, en opnieuw behoort het primaat toe aan Italië.
Al omdat uit een recent onderzoek bleek dat zo’n 80% van de financiële fruppi van de Bel Paese persoonlijke en aandeelhoudersverstrengeling heeft tussen concurrenten. Een recordcijfer dat blijkbaar elke andere concurrent in Europa heeft verslagen.

Om deze situatie op zijn zachtst gezegd schandalig aan de kaak te stellen, is de Antitrust die tot deze conclusies is gekomen na een feitenonderzoek naar banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders.
Het lijkt er zelfs op dat binnen deze groepen maar liefst 80% van de werknemers opdrachten heeft, zelfs in concurrerende bedrijven, waardoor ernstige transparantieproblemen ontstaan. Het is om deze reden dat de antitrustautoriteit heeft aangedrongen op de implementatie van regels die het mogelijk maken om de werking van corporate governance nauwlettender te controleren.

Een ander belangrijk feit is dat deze anolmaly blijkbaar alleen Italiaans is, aangezien het niet bestaat voor bedrijven die in Spanje en Nederland zijn genoteerd, terwijl het de in Parijs genoteerde bedrijven slechts voor 26,7% treft, Duits voor 43,8% en Engels voor 47,1%.
Niets te doen dus met Italiaanse bedrijven, waar het gemiddelde, zoals gezien, ongeveer het dubbele is.
Wederom een goede staat van dienst die veel zegt over betrouwbaarheid en vooral over de mechanismen die financiële bedrijven in ons land aansturen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Caffe’ Lavazza betaalt Julia Roberts 1,2 miljoen euro om zijn mond te houden

Werk: Ddl verbeterd, voor Fornero zijn we in lijn met de EU-norm