in

Italië: lonen behoren tot de laagste in OVSE-landen

Salarissen behoren tot de laagste in landen OSCE. Dit is wat werd gecommuniceerd door de organisatie, die verifieerde hoe in Italië het nettoloon ongeveer 21.374 dollar is, waardoor de Bel Paese op de 23e plaats staat in de ranglijst van de 30 landen van de Parijse organisatie.

Zwaardere payrolls alleen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, maar ook in Griekenland en Spanje.
De ranglijst verwijst naar het jaarlijkse nettoloon van werknemers zonder gezin, berekend in dollars tegen koopkrachtpariteit. Blijkbaar is de koopkracht van Italians 17% minder dan die van andere landen OSCE.

Volgens de gegevens om negatief te wegen op de loonlijst van
Italians is vooral de cuneo belasting die het verschil berekent tussen wat door de werkgever wordt betaald en hoeveel er daadwerkelijk in de zak van de werknemer terechtkomt.

Het gewicht van belastingen en bijdragen, opnieuw voor een werknemer met een gemiddeld salaris, alleenstaand zonder gezinslasten, is46,5%.
In deze ranglijst staat Italië op de zesde plaats, terwijl dit cijfer iets beter lijkt te zijn als we rekening houden met het geval van een werknemer, altijd met een gemiddeld salaris maar getrouwd en met twee kinderen ten laste. In dit gevalligt de wig op 36% en zakt Italië een paar posities lager en staat daarmee op de elfde plaats in de OESO (altijd uitgaande van de landen waar de belastingdruk op payrolls maximaal is).

De crisis lijkt ook elke Italiaan te treffen die gemiddeld elk jaar 44% minder verdient dan een Engelsman, 32% minder dan een Ier, 28% minder dan een Duitser, 18% minder dan een Fransman.

www.finanzaoggi.it Italiaanse Rdditi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Last minute cadeau? E-commerce heeft de juiste!

De dief die de bankbiljetten van zijn buit in het gebied gooide