in

Markten nog steeds in volle crisis

Aandelenmarkten zijn nog steeds slecht, vooral Aziatische. In de sessie van gisteren sloot Tokio zelfs lager, in navolging van Wall Street. De Nikkei-index verloor 4,9% tot 8.023,31 punten, terwijl Hong Kong 3,76% verloor, Shanghai 0,02%, Taiwan 4,4% en Seoul 6,03% verloor.
De eerder negatieve prestaties van de Aziatische en Amerikaanse aandelenmarkten brachten ook het begin van de Europese beurzen in gevaar, die, om een herstel op gang te brengen, hadden gehoopt op een nieuwe renteverlaging door de ECB.
Niet overal is het echter zo erg, want alleen in Londen verliest de FTSE 0,13%, terwijl in Milaan de Mibtel met 0,01% stijgt, in Frankfurt de Dax 0,27% wint en in Parijs de Cac met 0,13% stijgt.

Discrete vooruitgang die er nog steeds niet in slaagt om de crisis te drogen die zowel markten als bedrijven doormaken, Het is vandaag in feite het nieuws dat Motorola, waarvan het vierde kwartaal robly in het rood zal sluiten, heeft besloten om nog eens 4.000 banen te schrappen, een verlaging die wordt toegevoegd aan de al aangekondigde van 3.000.

Driekwart van deze ontslagen zal betrekking hebben op mobiele telefonie, een markt in diepe crisis, en zal bijdragen aan het verhogen van het aantal ontslagen door de groep in de afgelopen twee jaar tot 17.000. Andere genomen maatregelen zijn het verlagen van het salaris van leidinggevenden, het bevriezen van salarissen en het opschorten van bedrijfsbijdragen aan het pensioenplan.
Een niet-stimulerende situatie die vooral laat zien hoe delicaat de economische situatie is en hoe deze te overwinnen, we zullen gerichter en effectiever beleid nodig hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ierland in economische crisis vraagt om nieuwe verkiezingen

Assicurazione.it de enquêtes over de dekking van ongevallen door bestuurders