in

Mobiele telefoons, de kortingen komen eraan

De crisis lijkt een klein “voordeel” te brengen voor consumenten, vooral voor degenen die gepassioneerd zijn over mobiele telefoons en gadgets. Het lijkt er in feite op dat de sector een moeilijke tijd doormaakt en dit vanwege de economische crisis aan de gang, dus werd besloten om een gekke “sell-off” te starten, ook voor de modellen die slechts twee maanden geleden werden uitgebracht.

“Ze moeten ze doen, want de de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons is gekelderd: met 10 procent, in de laatste drie maanden van 2008, vergeleken met dezelfde periode in 2007. De ergste daling in zeven jaar”, zegt Neil Mawston, analist bij Strategy Analytics. De daling in Europa was nog erger: met 15%.
Bijvoorbeeld, de Nokia 5800, die werd gelanceerd voor een prijs van 429 euro en waarop de Nokia lijkt veel te hebben gewezen op de I-phone van Apple, daalde tot 339 euro, een opmerkelijke daling dus, wat de moeilijkheid van de sector aantoont.

Maar de bezuinigingen hebben ook invloed op de drie grote bedrijven lijken in feite zelfs niet te zijn ontsnapt Samsung, <a href=”http://web.archive.org/web/20100903063148/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/lg/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts gemarkeerd met Lg”>Lg E en SonyEricsson, die onlangs sterk verminderde prijzen.
Uiteraard ontkennen de bedrijven in kwestie dat er lopende speciale kortingen en dit waarschijnlijk om te voorkomen dat een strijd van prijzen.

Maar de gegevens logenstraffen hen, want volgens wat experts zeggen, zijn de kortingen er zijn en hoe, zonder een andere belangrijke trend mee te tellen, of het feit dat consumenten zich nu alleen richten op het essentiële, waarbij gadgets en verschillende accessoires worden vergeten die in het verleden goede sales. Bezuinigingen slaan weer toe.

<een href=”http://web.archive.org/web/20100903063148/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/nokia/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts tagged with nokia”>Nokia, SonyEricsson, Samsung and <a href=”http://web.archive.org/web/20100903063148/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/lg/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Berichten gemarkeerd met Lg”>Lg ontkennen dat ze worden uitgevoerd kortingen Bijzonder. “Maar het is geen verrassing, fabrikanten van mobiele telefoons geven ze nooit toe,” zegt Milanesi. “Ze zeggen het liever niet, om te voorkomen dat ze een oorlog beginnen van prices“, bevestigt Mawston.

“De kortingen zijn echter duidelijk en de nieuwste versnellen een trend die al in 2008 was gezien. Het bewijs is dat de winstmarges van producenten de afgelopen maanden sterk zijn gedaald”, voegt hij eraan toe.
Ze kunnen echter niet zo doorgaan, dus zullen ze van strategie veranderen. “Tot nu toe hebben ze cijfers
ten koste van de marges”, zegt Milanesi. “In de komende maanden van 2009 zullen ze echter besparen op productiekosten, waardoor alleen het essentiële en niet het overbodige in mobiele telefoons overblijft. Dat wil zeggen, alleen wat consumenten echt gebruiken.” Nutteloze gadgets dus vaarwel: er worden afgeslankte mobiele telefoons verwacht, voor bezuinigingen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jumpstory download20200925 101043

Dalende export

Mediaset: staking van schoonheidsspecialisten