in

Praag? Het is het nieuwe Amsterdam

16

Het lijkt erop dat Amsterdam is niet langer de enige stad die libertair wetgeving maakt over het bezit en gebruik van drugs. Sinds 1 januari 2010 heeft de regering in Tsjechië immers ingestemd met het bezit van:
– 1,5 gram heroin
– 1 van cocaine
– 2 van methamphetamine, als alternatief, 15 van cannabis

Tegelijkertijd, een paar dagen voor 1 januari, op Praag werd ook de teelt van dergelijke planten in de privésfeer gelegaliseerd.

En wat vinden ze van Prague? Maar ze feesten natuurlijk al dagen. Niemand pleit voor de limiet van vijf mogelijke jonge boompjes die moeten worden gekweekt zonder het risico van ammente of gevangenis te lopen. En voor sommigen zelfs schuldgevoel. De respectabelen daarentegen beschuldigen deze vrijheid ervan het minimaal aanvaardbare niveau van waakzaamheid te verlagen om het potentiële gevaar te onderscheiden van eenvoudige consumptie, met name met betrekking tot jongeren en de veiligheid van derden.

Voorlopig zijn de enige twee zekere gegevens dat er in Tsjechië geen onderscheid is tussen de particuliere en de arts voor het bezit van narcotics, where the latter studies them on the gezondheid, terwijl de eerste volgens ons niet het geval is. Er wordt in feite gevreesd voor de geboorte van een nieuw bedrijf alleen gericht op het verdienen van geld zonder enige vorm van gezondheids- en medische informatie over de inhoud waarvan het gemakkelijk is abuse en verslaving.

Tot slot is berekend dat het aantal jongeren dat verdovende middelen gebruikt (tussen 15 en 30 jaar oud) het hoogste in Europa is in Tsjechië.

[Afbeelding via Farm3]

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft en Sony is crisis

Rijbewijs: nee tegen de aftrek van punten als de bestuurder ontbreekt