in

Slapende zichtrekeningen, hoe u uw geld kunt terugkrijgen: Striscia praat erover

Vanavond Striscia la Notizia gaat over slapende rekeningen, alle spaarboekjes of stroomrekeningen waarvoor de afgelopen tien jaar geen beweging is geregistreerd.

De begroting 2006 bepaalt dat na tien jaar inactiviteit het op deze rekeningen gestorte geld eigendom wordt van de staat en dat de burger tien jaar de tijd heeft om het geld aan te vragen en weer in bezit te krijgen.

In werkelijkheid lijkt het er echter op dat de wet niet voorziet in een echte procedure om het geld terug te geven aan de legitieme eigenaren.

Verschillende mensen wendden zich tot Striscia om te vertellen welke moeilijkheden er waren opgetreden bij het terugkrijgen van het geld dat op slapende rekeningen was gestort.

De correspondent Valerio Staffelli nam als anonieme gebruiker telefonisch contact op met het ministerie van Economie en Financiën en vernam dat de situatie meer dan 400.000 mensen betreft en dat op dit moment nog niemand is vergoed, zonder precieze informatie om aan belastingbetalers te geven.

Nu zitten we in een patstelling, in afwachting van een bepaling van minister Tremonti die bepaalt hoe rekeninghouders hun geld dat momenteel bevroren is en in een fonds stroomt, weer in bezit kunnen krijgen.


Bron: persbericht

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontmaskerde de nieuwe Pizza Connection die in de VS actief was

Crisis? De oplossing is deregulering!