in

Textiel: het herstel komt van beurzen

Dat textiel in crisis verkeert, is zeker niets nieuws. Een verdere bevestiging kwam van Gaetano Marzotto, president van Pitti Immagine, het prachtige Florentijnse evenement dat in januari en juni het beste van herenkleding laat zien.
Maar de textielsector, die altijd een trots van onze Made in Italy is geweest, is er niet en probeert dekking te zoeken.

Herstel zal niet gemakkelijk zijn en niet iedereen zal het redden, maar in 2010 zouden sommige dingen moeten veranderen. “Italianen – zegt Giuseppe De Rita in het laatste Censis-rapport – zullen kunnen rekenen op textieldistricten, op de wendbaarheid van bedrijven met weinig werknemers en het vermogen om te reageren op de behoeften van de markt. Natuurlijk wordt het probleem “macro” als je bedenkt dat de textielsector 500.000 werknemers heeft, vergeleken met 150.000 in de autowereld”.

Maar als de sector lijdt, lijken de beurzen goed te blijven gaan, waardoor inderdaad wordt gehoopt het hele systeem opnieuw op te starten. “Naar beurzen gaan en selecteren zal van fundamenteel belang zijn voor de toekomst”, legt Raffaello Napoleo, CEO van Pitti, uit. Vandaar het idee om klassieke evenementen, zoals het modefestival van Milaan gepland van 25 februari tot 4 maart, een reeks andere initiatieven te associëren met betrekking tot alle sectoren, van kleding tot kostuumjuwelen tot de wereld van accessoires, waardoor Milaan de echte wereldhoofdstad van beurzen wordt.

Het begint op 22 februari met de tweede editie van “About j”, een evenement gekoppeld aan de wereld van sieraden waarbij de beste merken in de goudsmedsector te zien zullen zijn, zoals Delfina Delettrez, een jonge ontwerper wiens juwelen deel zijn gaan uitmaken van de permanente collectie van het Museum voor Decoratieve Kunsten van het Louvre in Parijs.

Er zullen ook evenementen zijn met betrekking tot het pret a porter met Modit, een kledingbeurs georganiseerd door Milano Expocts waarbij 200 collecties zullen worden tentoongesteld.

Hieraan worden natuurlijk de drie Pitti Immagine-beurzen toegevoegd, allemaal gewijd aan de damescollectie, waar u de nieuwigheden van opkomende merken, ongeveer 140 collecties en 2 speciale projecten kunt bewonderen.
Er zal ook de wereld van innovatie zijn met Whiten die van lederwaren met Mipel en die volledig gewijd aan medium-high en level side stocking met Mican Shoevent, waar ook de nieuwe herfst-winter 2009-2010
collecties zullen worden gepresenteerd.
“Ook dit jaar – aldus Vito Artioli, voorzitter van de National Association of Italian Footwear Factories ANCI die het evenement organiseert – hebben we eraan gewerkt om bezoekers van Micam ShoEvent een steeds groter wordende horizon van kwaliteit te bieden, die in vergelijking met de vergelijkbare editie van 2008 ook wordt verrijkt door een grotere internationale aanwezigheid dankzij een versterking van scoutingactiviteiten”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verspil je geld? Tips uit de psychologie