in

Tim en Vodafone beboet

500.000 euro per stuk, dit is de fine die werd gesanctioneerd aan Tim en Vodafone door de Italiaanse mededingingsautoriteit o. De reden?
Zoals vermeld in een nota van de instelling, zou de oorzaak van de sanctie worden toegeschreven aan “een eenzijdige en systematische wijziging van de tariefplannen, zonder de consument voldoende redenen te geven”.

Om het nieuws te geven Altroconsumo die het feit aan de Autoriteit had gemeld, met het verzoek om zo snel mogelijk maatregelen te nemen, omdat de wijzigingen die niet door de twee bedrijven waren gecommuniceerd, zouden hebben geleid tot een gebrek aan transparantie, wat op zijn beurt zou hebben geleid tot een gebrek aan transparantie. verhinderde dat consumenten de kenmerken van de nieuwe tariefplannen kenden.
Ook volgens Altroconsumo zouden de niet gecommuniceerde wijzigingen Tim en Vodafone om zijn prijsverhogingen in een jaar gemiddeld te verhogen van 49 naar 83 euro, met pieken van stijging die voor enkele gesprekken zelfs 100% hebben aangeraakt.

“De tussenkomst van de Antitrust – onderstreept Paolo Martinello, president van Altroconsumo – toont de dringende noodzaak om class ationin ons land in te voeren. De instelling van collectief verhaal zou perfect geschikt zijn voor gevallen als deze, waarin voor dergelijke oneerlijke handelspraktijken de fine een formele betekenis krijgt en de bedragen die automatisch door de exploitanten worden geïnd, niet teruggeeft aan duizenden gebruikers, zonder dat consumenten enige kans hebben. om geïnformeerd te worden en te kiezen.”
Een oplossing die zeker belangrijk zou zijn, maar die voorlopig op zolder is gezet door het milleproroghe-decreet dat het onderzoek heeft uitgesteld tot volgend jaar juli.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Dalende inflatie

Tesco supermarkten: mogelijke nieuwe openingen in Europa