in

Tim en Wind beboet door de Antitrust Authority

Nieuwe boetes regenden neer op de telefoonmaatschappijen. Dit keer belandden Telecom en Wind in het vizier van de Antitrust, respectievelijk beboet voor 735 duizend euro en 165 duizend euro: de reden? Oneerlijke praktijken.
Kijkend naar de individuele boetes, blijkt dat Telecom een boete van 285 duizend euro kreeg vanwege Alice 7 Mega, specifiek voor het niet correct informeren van gebruikers over de kenmerken van de service, waardoor een browsesnelheid werd gegarandeerd die met die service niet kan worden bereikt.

De tweede boete, van 235 duizend euro, betreft reclame en specifiek de verspreiding van een reclameboodschap ter promotie van het Tim sogno-tarief, waarmee Tim heeft geprobeerd de doorgang van klanten van andere bedrijven naar het management te vragen.

De Autoriteit beschouwde de inhoud van de twee reclamecampagnes als “onvolledig en verwarrend”, en legde Tim daarom een boete op, de 215 duizend euro die werd gevraagd voor de reclame voor Tim’s Chiara-tarief niet meegerekend.

Wat Wind betreft, is de boete van 165 duizend euro toe te schrijven aan de ontvangen berichten over het vermeende onderhoud van de Telecomvergoeding, ondanks dat Infostrada “in haar commerciële communicatie de mogelijkheid voorzag om abonnementen te abonneren die het mogelijk zouden hebben gemaakt om de relatie met de gevestigde operator te beëindigen”. De door Wind toegepaste handelspraktijk “bestaat erin eindklanten niet correct te hebben geïnformeerd over de daadwerkelijke mogelijkheid om de commerciële relatie met Telecom te onderbreken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hypotheken, juli gegevens verstrekt door MutuiOnline

DIY toerisme, hier is een site die ons helpt!