in

Vakantie? Vakantie op de boerderij winnen!

Er zullen meer dan vijfhonderdduizend gasten zijn die ervoor hebben gekozen om hun vakantie door te brengen in een van de achttienduizend Italiaanse boerderijen in juli, met een gemiddeld verblijf van ongeveer 3 dagen. Dat schat Coldiretti op basis van gegevens van de agrotoerismevereniging Terranostra, ter gelegenheid van het eerste weekend van vertrek in juli.

Voor het eerst in 2009 konden de vakantiereizen van Italianen in de Belpaese – specificeert Coldiretti – honderd miljoen overschrijden, waarvan meer dan de helft wordt verwacht met een verblijf weg van huis tot drie dagen, volgens de typische traditie van het weekend. Vakanties op het platteland worden begunstigd – onderstreept Terranostra – door de neiging om de voorkeur te geven aan herhaalde vakanties, maar korter, door het verlies van land van strandvakanties en door de voorkeur die wordt gegeven aan verblijven in Italië in vergelijking met het buitenland, ook vanwege de angst voor recente vliegtuigcrashes en de pandemie van de nieuwe griep.

Ook dit jaar, volgens Terranostra, is de boerderij bevestigd als een van de favoriete bestemmingen voor Italianen om hun vakantie in vrede en in direct contact met de natuur door te brengen met een omzet die in 2009 de waarde van een miljard zal overtreffen die in 2008 werd bereikt.

Onder de minder
positieve noten is er – zegt Coldiretti – de ineenstorting van de aanwezigheid in de 600 agriturismevan Abruzzo zeer uitgesproken in de provincie L’Aquila en in het heuvelachtige binnenland van het Abruzzo-gebied, terwijl het gelukkig minder wordt gevoeld in het kustgebied.

Coldiretti gaat in op de uitnodiging om de heropleving van de regio aan te moedigen, ook door kleine gebaren zoals het kopen van typische Abruzzo-producten of het belonen van toerisme op een plek die betoverende kansen biedt.
Het succes van het weekend in het groen wordt in Italië begunstigd door de verscheidenheid aan toeristische routes met betrekking tot eten en wijn met 142 wegen van wijnen en smaken waarlangs te genieten van de vele typische kenmerken van het grondgebied en, naast boerderijen, in Italië zijn ‘open voor het publiek’ om voedsel en wijnproducten te kopen 60.700 molens, wijnhuizen, hutten en boerderijen.

De Belpaese – volgens Coldiretti – kan ook rekenen op 772 parken en beschermde gebieden die 10 procent van het nationale grondgebied beslaan, op het Europese leiderschap in de biologische productie en in het aanbod van typische producten met 180 op communautair niveau erkende oorsprongsbenamingen en 4.471 traditionele specialiteiten die door de regio’s zijn onderzocht, terwijl er 477 wijnen zijn met een gecontroleerde oorsprongsbenaming (DOC), gecontroleerd en gegarandeerd (DOCG) en met typische geografische aanduiding (316 DOC-, 41 DOCG- en 120 IGT-wijnen).
Om toeristen in het groen te duwen, is er zeker de wens om weg te komen van de dagelijkse chaos van de steden en vrije tijd buitenshuis door te brengen, maar ook de wens om de smaken van het grondgebied te proeven in de boerderijen waar voedseltradities meer geworteld zijn en het nog steeds mogelijk is om authentieke regionale specialiteiten te proeven gemaakt met echte ingrediënten en unieke recepten van het grondgebied. Maar naast lekker eten, is een van de belangrijkste redenen om voor de boerderij te kiezen ook de constante groei van het aanbod van recreatieve programma’s zoals paardrijden, boogschieten, programma’s met betrekking tot wellness, maar ook culturele activiteiten zoals het bezoeken van archeologische of natuurpaden en de nabijheid van de kunststeden en de verschillende tentoonstellingen die momenteel in het gebied open zijn. Bij de keuze van de bestemming van de vakantie op het platteland heerst de laatste minuut vaak via internet met computer mond-tot-mondreclame, maar ook – concludeert Coldiretti – dankzij de beschikbaarheid van sites zoals www.campagnamica.it waar het mogelijk is om de plaats van de vakantie te identificeren op basis van uw behoeften, ook van economische aard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creditcard: Big Brother op zak

Ontmaskerde de nieuwe Pizza Connection die in de VS actief was