in

Vastgoed spin-offs, ze werken nog steeds!

Dacht u dat de crisis een einde had gemaakt aan de spin-offactiviteiten van banken op het gebied van onroerend goed?
Welnu, u hebt uzelf voor de gek gehouden. De crisis die de afgelopen maanden in een groot deel van de wereld woedde, heeft geen invloed gehad op de activamanoeuvres van grote bankgroepen, integendeel, het heeft hen zelfs bevoordeeld.
Het lijkt er in feite op dat de vastgoedactiva in handen van de banken zijn gegroeid, vooral dankzij de aggregatietransacties die de belangrijkste groepen hebben onderscheiden, hoewel het niet mogelijk is om over nauwkeurige gegevens te beschikken.
Dit is te wijten aan het feit dat een groot deel van de eigendommen van de bankgroepen al in 2006 is overgedragen aan special purpose vehicles die deelnemen aan joint ventures, waarvan de enige functie is om te fungeren als een eerste ondersteuning voor de oprichting van vastgoedfondsen.

Maar wanneer begon de grote ‘traditie’ van vastgoed spin-offs door banken?
De eerste belangrijke operaties in deze zin begonnen in 2000 door verzekeringsmaatschappijen en werden vervolgens onmiddellijk geïmiteerd door banken die na verloop van tijd echte hoofdrolspelers werden.
Dit wordt bevestigd door de gegevens.
Banca Intesa begon bijvoorbeeld in 2003 met desinvestering, met een spin-off van onroerend goed van 400 activa voor een tegenwaarde van ongeveer 450 miljoen, overgedragen aan een bedrijf in joint venture met Beni Stabili.
Opnieuw heeft de Unicredit-groep, om zijn vastgoedactiva te versterken, een belangrijke campagne gelanceerd om zijn vastgoedactiva te verbeteren, vervolgens overgedragen, het ene deel aan Unicredit Real Estate, het andere, ongeveer 300, aan een vastgoedfonds beheerd door Fimit Srg.
Ondertussen zoeken degenen die nog niet aan deze vruchtbare sector waren begonnen, dekking.
Zo is ook Monte dei Paschi di Siena een vastgoed spin-off gestart, met als doel zowel haar activa te rationaliseren als haar activa te versterken. Banco Popolare van zijn kant voltooit de verbetering van het vastgoedvermogen, met als doel een netto meerwaarde van 400 miljoen te behalen.
Kortom, de banken werken echt hard en volgens de cijfers lijkt het erop dat de verbetering van vastgoed een geldig wapen is om de crisis tegen te gaan.

Tags.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Coldiretti: alleenstaanden geven twee keer zoveel uit als gezinnen

Verzekering, vraag uw offerte online aan