in

Visa creditcards, veiligheid tegen de gevaren van het web

Een creditcard Visa kunnen online fraude voorkomen en voorkomen die helaas steeds vaker voorkomt. Het heet Emue Card en is de nieuwe technologische ontdekking van de groep Visa.

Oplichters hebben niet langer grote problemen met het gebruik van creditcards voor online transacties.

Pins en geheime codes zijn vaak niet genoeg om de gebruiker te beschermen, omdat het voldoende is om het kaartnummer, de beveiligingscode, de vervaldatum en weinig anders te kennen om aankopen te doen op de web.

De nieuwe creditcard Visa probeert dit probleem op te lossen omdat het is uitgerust met een display en toetsenbord en bij elk gebruik een andere code genereert die tijdens de online aankoop moet worden ingevoerd, waardoor veilige transacties worden gegarandeerd.

De Emue Card zal compatibel zijn met alle systemen die in de wereld worden gebruikt, gaat 3 jaar mee en werkt op batterijen.

Dit is hoe Sandra Alzetta, hoofd innovatie bij Visa, deze kenmerken van de kaart uitlegde: “De kaart moet wereldwijd compatibel zijn: dit betekent voor reliëftekens mechanische veegbewegingen, magnetische strips voor systemen die een handtekening vereisen, de driecijferige beveiligingscode en tijd de viercijferige. Helaas hebben niet alle landen of leveranciers toegang tot een hoog niveau van technologie en dus een grotere beveiliging.

Een van de dingen die we in de tests bestuderen, is de levensduur van de batterij, zodat deze opraakt na de geldigheidsduur van de kaart van drie jaar.”

Momenteel wordt deze nieuwe creditcard getest. 500 Deloitte-medewerkers maken er gebruik van. Eind 2009 wordt een punt gemaakt over het gebruik, de werking en de resultaten en vanaf dat moment kunnen banken kiezen of ze hun klanten deze dienst al dan niet aanbieden.

[Afbeelding via Sjdyer]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Short selling verboden zijn van de baan

Easynet Global Services tekent nieuwe contracten met bedrijven in de financiële en productiesector