in

Voor de zomerhausse van groene vakanties

De groene vakantie in contact met de natuur op het platteland, in parken of in natuurlijke oases is degene die de hoogste groeisnelheid registreert voor de zomer 2009 waarin naar verwachting door 4,8 miljoen toeristen zal worden gekozen met een stijging van bijna 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dit is wat wordt vermeld door de Coldiretti in verwijzing naar de gegevens van de enquête over zomervakantiebestemmingen uitgevoerd door Swg / Confesercenti.
Vakanties op het platteland worden begunstigd – onderstreept Coldiretti – door de neiging om de vakantieperiode te diversifiëren met een toename van het aantal aanwezigen in juni, door de neiging om de voorkeur te geven aan herhaalde vakanties, maar korter, door de voorkeur voor verblijven in Italië in vergelijking met het buitenland en door het verlies van land van strandvakanties.

Voor het eerst in 2009 konden de vakantiereizen van Italianen in de Belpaese meer dan honderd miljoen bedragen, waarvan ruim de helft wordt verwacht met een verblijf weg van huis tot drie dagen, volgens de typische traditie van het weekend.
Het succes van het weekend in het groen wordt in Italië begunstigd door de verscheidenheid aan toeristische routes met betrekking tot eten en wijn met 142 wegen van wijnen en smaken waarlangs te genieten van de vele typische kenmerken van het grondgebied en, naast de 18 duizend agriturismi , in Italië zijn 60.700 oliemolens, wijnhuizen, berghutten en boerderijen “open voor het publiek” om eten en wijn te kopen.

De Belpaese – volgens de Coldiretti – kan ook rekenen op 772 parken en beschermde gebieden die 10 procent van het nationale grondgebied beslaan, op Europees leiderschap in de biologische productie en in het aanbod van typische producten met 177 oorsprongsbenamingen erkend op Communautaire en 4396 traditionele specialiteiten die door de regio’s worden onderzocht, terwijl er 477 wijnen zijn met een gecontroleerde oorsprongsbenaming (DOC), gecontroleerde en gegarandeerde (DOCG) en een typische geografische aanduiding (316 DOC-, 41 DOCG- en 120 IGT-wijnen).

Om toeristen in het groen te duwen, is er zeker de wens om weg te komen van de dagelijkse chaos van de stad en vrije tijd buitenshuis door te brengen, maar ook de wens om de smaken van het grondgebied te proeven in de agriturismi waar voedseltradities meer geworteld zijn en het nog steeds mogelijk is om authentieke regionale specialiteiten te proeven die zijn gemaakt met echte ingrediënten en unieke recepten van het gebied. Maar naast lekker eten is een van de belangrijkste redenen om voor de boerderij te kiezen ook de constante groei van het aanbod van recreatieve programma’s zoals paardrijden, boogschieten, maar ook culturele activiteiten zoals het bezoeken van archeologische of natuurpaden. Om vakanties in het groen te bevorderen zijn, naast familiegroepen, in toenemende mate ook jongeren met de keuze van de plaats die de laatste tijd voornamelijk via internet plaatsvindt met computer mond-tot-mondreclame, maar ook – concludeert de Coldiretti – dankzij de beschikbaarheid van sites zoals www.campagnamica.it waar u de plaats van de vakantie kunt vinden op basis van uw behoeften, ook van economische aard.

www.finanzaoggi.it De kracht van boerderijen

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jumpstory download20200925 101043

Europa geeft regels aan de economie

De a b c