in

Werk: hier zijn de beroepen die niet te vinden zijn

Ondanks de crisis die de <een markt href=”http://web.archive.org/web/20100505070649/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/occupazione/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts gemarkeerd met occupation”>employment, in de PMI is er ruimte 94.670 werknemers.

Maar, verrassing, maar liefst 32,5% hiervan is nergens te vinden, de schuld van sommige banen die verdwijnen, zoals die van de bakker, de naaister, de loodgieter, maar ook de computerwetenschapper en de robotica-werknemer.
Om deze enkelvoudige klacht te lanceren was de Confartigianato, die een nauwkeurig beeld heeft ontwikkeld, waarin wordt aangetoond hoe de noodzaak van bezetting er is en hoe er dus kansen bestaan maar niet worden benut.

Om deze reden heeft Confartigianato de arbeidsnoodtoestand in kleine en middelgrote ondernemingen gelanceerd en een ranglijst van onbereikbare beroepen opgesteld.
Bovenaan voor het hoogste aantal professionals dat nodig en niet beschikbaar is, zijn er carpenters en operators gespecialiseerd in houtbewerking: 2.690 mensen zijn nodig, 1.390 ontbreken, gelijk aan 51,7% van de totale behoefte. Kappers en schoonheidsspecialisten volgen: van de 6.570 medewerkers die nodig zijn, zijn er 3.210 vermist.

Problemen ook voor elektriciens: bedrijven zijn op zoek naar 9.850, er zijn er geen 2.840. Monteurs en autoreparateurs staan ook klaar om 3.900 mensen aan te nemen, maar liefst 1.640 zijn nergens te vinden. Het wordt er niet beter op voor plumbers: bedrijven zullen moeten stoppen met het aannemen van 1.560 op een totale behoefte van 6.910.
Ook in de voedingssector ontbreken de kansen voor werk niet: 1.340 plaatsen beschikbaar in bakkerijen en pastafabrieken, maar 38,8% zal onvervuld blijven.

Vergelijkbare situatie voor banketbakkers en ijssalons waar de behoefte aan arbeid 2.200 mensen is, van wie 28,2% moeilijk te vinden is. Problemen ook voor tailors: van de 1.600 beschikbare plaatsen blijven er 550 onbedekt. Als we van traditionele activiteiten naar meer innovatieve activiteiten gaan, blijven de moeilijkheden van bedrijven bij het vinden van personeel hetzelfde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Valse bankbiljetten, in Italië is het booming

Gasrekening nog steeds lager